Hozzávalók: párizsi (parizer) 15
dkg, fejes saláta (szép nagy) 2 db, főtt kemény tojás 2 db, majonéz 5 dkg, só, törött bors, mustár, citromlé,
metélőhagyma
Elkészítés:
A majonézt keverőtálba tesszük és egy kávéskanálnyi mustárt, egy fél
citromlevet adva hozzá megsózzuk, borsozzuk, és habverővel simára keverjük.
Beleteszünk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymát, és ezzel is
összekeverjük. Ezt követően egymás után hozzátesszük a kisebb szeletkékre
összevágott párizsit, a vékony szeletekre vágott főtt kemény tojást és az
előzőleg jól megmosott, előhűtött és kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Az
egészet óvatosan összekeverjük, ha kell, utána ízesítjük, és néhány percre
hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. A párizsit szükség esetén sörbombával
helyettesíthetjük (felaprítás előtt mindkettőről lehúzzuk a külső burkot), a
főtt tojás helyett friss felszeletelt paradicsommal is készíthetjük.