2013. július 1., hétfő

Fejes saláta párizsival




Hozzávalók: párizsi (parizer) 15 dkg, fejes saláta (szép nagy) 2 db, főtt kemény tojás 2 db, majonéz       5 dkg, só, törött bors, mustár, citromlé, metélőhagyma
Elkészítés: A majonézt keverőtálba tesszük és egy kávéskanálnyi mustárt, egy fél citromlevet adva hozzá megsózzuk, borsozzuk, és habverővel simára keverjük. Beleteszünk egy kis csomó finomra vágott metélőhagymát, és ezzel is összekeverjük. Ezt követően egymás után hozzátesszük a kisebb szeletkékre összevágott párizsit, a vékony szeletekre vágott főtt kemény tojást és az előzőleg jól megmosott, előhűtött és kisebb levélkékre tépett fejes salátát. Az egészet óvatosan összekeverjük, ha kell, utána ízesítjük, és néhány percre hűtőszekrénybe tesszük tálalás előtt. A párizsit szükség esetén sörbombával helyettesíthetjük (felaprítás előtt mindkettőről lehúzzuk a külső burkot), a főtt tojás helyett friss felszeletelt paradicsommal is készíthetjük.