Hozzávalók / 4 adag /: 4 filézett
csirkemell, 1 fej saláta, 12 dkg szójacsíra, 9 dkg bébi-kukorica,
Pácléhez és az öntethez: Őrölt
gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg cukor, 30 ml Dijoni mustár, 0,5 dl bor, 0,5
dl szezámolaj, só, bors, 0,5 dl szójaszósz, 1,2 dl salátaolaj
A csirkemell szeletek felső
oldalát enyhén vagdossuk be és tegyük lapos tálba. Vágjuk apróra a fokhagymát.
Készítsük el a páclét: tegyük egy keverőtálba a gyömbért, a fokhagymát, a
cukrot, a mustárt, 15 ml bort és ugyanannyi szezámolajat és borsot. Öntsünk
hozzá szójaszószt és keverjük jól össze. Vegyünk ki a pácléből kb. fél dl-t és
tegyük félre. A páclét öntsük a csirkére és tegyük hűtőbe 1-2 órára. A maradék
bort, szezámolajat és a páclét keverjük össze. Ez lesz az öntet. A salátákat
tekerjük össze és vágjuk csíkokra. A szójacsírára öntsünk forró vizet és
hagyjuk benne állni 1 percig, majd öblítsük le hideg vízzel. A bébi-kukoricát
vágjuk ketté. A csirkemelleket vegyük ki a pácléből és tegyük olajjal kikent
sütőrácsra, és folyamatosan locsolgatva a páclével süssük mindkét oldalát kb.
7-7 percig. Ha megsült vágjuk vékony szeletekre. Közben a szójacsírát és a
bébi-kukoricát összekeverjük a salátával és meglocsoljuk az öntettel. A
csirkeszeleteket körben szépen elterítjük egy tálon és a közepébe tálaljuk a
salátát.