2013. július 1., hétfő

Fényezett csirkesaláta




Hozzávalók / 4 adag /: 4 filézett csirkemell, 1 fej saláta, 12 dkg szójacsíra, 9 dkg bébi-kukorica,
Pácléhez és az öntethez: Őrölt gyömbér, 1 gerezd fokhagyma, 4 dkg cukor, 30 ml Dijoni mustár, 0,5 dl bor, 0,5 dl szezámolaj, só, bors, 0,5 dl szójaszósz, 1,2 dl salátaolaj
A csirkemell szeletek felső oldalát enyhén vagdossuk be és tegyük lapos tálba. Vágjuk apróra a fokhagymát. Készítsük el a páclét: tegyük egy keverőtálba a gyömbért, a fokhagymát, a cukrot, a mustárt, 15 ml bort és ugyanannyi szezámolajat és borsot. Öntsünk hozzá szójaszószt és keverjük jól össze. Vegyünk ki a pácléből kb. fél dl-t és tegyük félre. A páclét öntsük a csirkére és tegyük hűtőbe 1-2 órára. A maradék bort, szezámolajat és a páclét keverjük össze. Ez lesz az öntet. A salátákat tekerjük össze és vágjuk csíkokra. A szójacsírára öntsünk forró vizet és hagyjuk benne állni 1 percig, majd öblítsük le hideg vízzel. A bébi-kukoricát vágjuk ketté. A csirkemelleket vegyük ki a pácléből és tegyük olajjal kikent sütőrácsra, és folyamatosan locsolgatva a páclével süssük mindkét oldalát kb. 7-7 percig. Ha megsült vágjuk vékony szeletekre. Közben a szójacsírát és a bébi-kukoricát összekeverjük a salátával és meglocsoljuk az öntettel. A csirkeszeleteket körben szépen elterítjük egy tálon és a közepébe tálaljuk a salátát.