2013. július 1., hétfő

Joghurtos-zöldbabos csirkesaláta




30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: Fél sült vagy főtt csirke, 50 dkg zsenge zöldbab, 2 kisebb fej vöröshagyma, 3 dl joghurt, 3 evőkanál olaj, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, fél citrom leve, só és cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
A megtisztított, megmosott, és lecsöpögtetett zöldbabot, 2-3 cm-es darabokra vágom, és nagyon kevés sós vízben (vagy gőzben) megpárolom. Leszűröm és hagyom kihűlni. A sült csirkét kicsontozom, és nagyon vékony metéltre vágom. Egy evőkanál olajon megpárolom a megtisztított, és vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd azt is hagyom kihűlni. Salátástálba öntöm a zöldbabot, a csirkehúst és a párolt vöröshagymát. Leöntöm a salátamártással, amelyhez a joghurtba belekeverem a citromlevet, a csipetnyi cukrot, a sót, az őrölt fehér borsot, a finomra metélt petrezselyemzöldet, végül az olajat is hozzáadva jól átkeverem a salátát. Lefedve teszem be a hűtőszekrénybe fél napra, hogy az ízek jól összeérjenek. Zöldbab helyett egyéb zöldséggel is finom, például kelbimbóval, karfiollal és brokkolival.