30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: Fél sült vagy főtt
csirke, 50 dkg zsenge zöldbab, 2 kisebb fej vöröshagyma, 3 dl joghurt, 3
evőkanál olaj, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, fél citrom leve, só és cukor,
ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
A megtisztított, megmosott, és
lecsöpögtetett zöldbabot, 2-3 cm-es darabokra vágom, és nagyon kevés sós vízben
(vagy gőzben) megpárolom. Leszűröm és hagyom kihűlni. A sült csirkét
kicsontozom, és nagyon vékony metéltre vágom. Egy evőkanál olajon megpárolom a
megtisztított, és vékony karikákra vágott vöröshagymát, majd azt is hagyom
kihűlni. Salátástálba öntöm a zöldbabot, a csirkehúst és a párolt vöröshagymát.
Leöntöm a salátamártással, amelyhez a joghurtba belekeverem a citromlevet, a
csipetnyi cukrot, a sót, az őrölt fehér borsot, a finomra metélt
petrezselyemzöldet, végül az olajat is hozzáadva jól átkeverem a salátát.
Lefedve teszem be a hűtőszekrénybe fél napra, hogy az ízek jól összeérjenek.
Zöldbab helyett egyéb zöldséggel is finom, például kelbimbóval, karfiollal és
brokkolival.