30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 25 dkg savanyú
káposzta, 25 dkg hagymás pácolt hering, 2 db nagy alma, 4 db tojás, 1 dl
majonéz, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 2 db ecetes uborka, só, cukor, ízlés
szerint, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, hagymás-halas ecet
Először elkészítem a saláta
mártását. A majonézbe belekeverem a tejfölt, a megtisztított és pépesre zúzott
fokhagymát, az őrölt fekete borsot, az 1-2 evőkanál hagymás-halas ecetet, a
kevés cukrot és a csipetnyi sót. A tojásokat keményre főzöm és meghámozva
nyolcadokba vágom. A savanyú káposztát nagyon apróra metélem, a megmosott,
kicsumázott almát, pedig héjastól vékony csíkokra vagdalva azonnal belekeverem
az összes hozzávalóval együtt a majonézes mártásba. Az ecetes uborkát
megreszelem, a hagymás heringet pedig gerincétől megszabadítva és apróra vágva
teszem hozzá a salátához. Rálocsolom a mártást, jól elkeverem, és szorosan
(lehetőleg légmentesen) lefedve teszem el a hűtőszekrénybe, hogy az ízei jól
összeérjenek. Nagyon finom, pikáns saláta, különösen alkoholos italok
kísérőjeként szokás fogyasztani.