Hozzávalók: 10 dkg csiga-,
csavart- vagy kagylótészta, 20 dkg csemegekukorica (konzerv), 2 nagy fej
lilahagyma, 5 dkg reszelt rokfort, 4 dl kefir, 1 narancs, 1 dl majonéz, 1
gerezd fokhagyma, só és törött fehér bors
A tésztát a szokásos módon, sós
vízben megfőzöm, és hideg vízzel leöblítve, jól lecsöpögtetem. A narancsot
meghámozom, karikákra vágom, majd a karikákat kis kockákra metélem. A
lilahagymát megtisztítom, és finomra vágva meg is sózom (nem besózom).
Összekeverem, hogy a só mindenütt érje. 15 percig hagyom állni. Közben a
majonézt simára keverem a kefirrel, hozzáadom a zúzott fokhagymát és a reszelt
rokfortot. Ízlés szerint megborsozom. A mártásba forgatom a főtt tésztát, a
levétől lecsurgatott kukoricát, a hagymát (amit nem kell kicsavarni) és a
narancskockákat. Az egészet alaposan összekeverem, majd befedve egy napra rakom
a hűtőszekrénybe. (Ennyi idő szükséges ahhoz, hogy az ízei jól összeérjenek.)
Tálalás előtt kevés rokforttal külön is megszórom, és lilahagyma-karikákkal
kirakom a tetejét.