30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg zsenge kínai
kel, 2 dl frissen kipréselt narancslé, 2 savanyú alma, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl
tejföl, 25 dkg tehéntúró, 2 kovászos uborka, só, cukor, mustár, citromlé, ízlés
szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Először elkészítem a saláta
mártását. A narancslébe belekeverem a tejfölt, az áttört tehéntúrót, a
megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd ízesítem a mustárral, a
citromlével, a cukorral, és az őrölt fehér borssal fűszerezem. A kínai kelt
külső leveleitől letisztítom, és nagyon vékony metéltre vágom torzsájával
együtt. Megsózom (nem besózom!), és hozzákeverem a lereszelt kovászos uborkát,
végül ráöntöm a tehéntúrós mártást. Jól összekeverem, és a meghámozott,
kicsumázott, és lereszelt almát is hozzáadva lefedve beteszem a hűtőszekrénybe
néhány órára.