2013. július 1., hétfő

Kínaikel-saláta




30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg zsenge kínai kel, 2 dl frissen kipréselt narancslé, 2 savanyú alma, 3 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 25 dkg tehéntúró, 2 kovászos uborka, só, cukor, mustár, citromlé, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
Először elkészítem a saláta mártását. A narancslébe belekeverem a tejfölt, az áttört tehéntúrót, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd ízesítem a mustárral, a citromlével, a cukorral, és az őrölt fehér borssal fűszerezem. A kínai kelt külső leveleitől letisztítom, és nagyon vékony metéltre vágom torzsájával együtt. Megsózom (nem besózom!), és hozzákeverem a lereszelt kovászos uborkát, végül ráöntöm a tehéntúrós mártást. Jól összekeverem, és a meghámozott, kicsumázott, és lereszelt almát is hozzáadva lefedve beteszem a hűtőszekrénybe néhány órára.