Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg
kígyóuborka, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, 2 csokor zöldhagyma zöld szárával
együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 4 gerezd fokhagyma, ízlés
szerint só, ízlés szerint törött fehér bors
Elkészítés: A megmosott, héjas
uborkát legyaluljuk, a megtisztított zöldhagymát vékony karikákra vágjuk
zöldjével együtt. A petrezselymet és a kaprot megmossuk, lecsöpögtetjük, és
finomra aprítjuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt a juhtúróval,
beletesszük a zöldfűszereket, kevés sót és borsot keverünk bele, majd
beleforgatjuk a gyalult uborkát és a hagymát. Befedve betesszük a
hűtőszekrénybe fél órára. Péksüteménnyel vagy barna kenyérrel tálaljuk.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.