2013. július 1., hétfő

Juhtúrós uborkasaláta




Hozzávalók 4 személyre: 60 dkg kígyóuborka, 10 dkg juhtúró, 2 dl tejföl, 2 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 csokor kapor, 4 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, ízlés szerint törött fehér bors
Elkészítés: A megmosott, héjas uborkát legyaluljuk, a megtisztított zöldhagymát vékony karikákra vágjuk zöldjével együtt. A petrezselymet és a kaprot megmossuk, lecsöpögtetjük, és finomra aprítjuk. Salátástálban simára keverjük a tejfölt a juhtúróval, beletesszük a zöldfűszereket, kevés sót és borsot keverünk bele, majd beleforgatjuk a gyalult uborkát és a hagymát. Befedve betesszük a hűtőszekrénybe fél órára. Péksüteménnyel vagy barna kenyérrel tálaljuk.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.