30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg főtt hús
(lehet marhahús vagy tyúkhús csont nélkül), 2 db nagyobb kovászos uborka, 2 dl
majonéz, 1 dl tejföl, 0,5 dl kovászosuborka-lé, 1 csokor friss kapor, 2
evőkanál száraz fehérbor, 1 teáskanál mustár, só, őrölt fekete bors, cukor,
ízlés szerint, salátalevelek
A főtt húst nagyon éles késsel a
lehető legvékonyabb csíkokra vágom. Hozzáteszem a meghámozott és gyufaszálnyi
csíkokra vágott kovászos uborkát. A majonézbe belekeverem a tejfölt, a
kovászosuborka-levet, a bort, a mustárt, a megmosott, lecsöpögtetett és nagyon
finomra vagdalt kaprot, majd ízesítem sóval, őrölt fekete borssal és kevés
cukorral. Ezt a mártást rálocsolom az uborkás húsra, és jól összekeverem.
Lefedve teszem el a hűtőszekrénybe legalább egy napra, de ha tovább érik, még
jobb lesz. Tálalás előtt megmosott, leszárított salátalevelekkel bélelt kis
tányérkákba felhalmozom a hússalátát, és pirított kifli-karikákkal kínálom egy
pohár barna sör kíséretében.