30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 50 dkg patisszon, 15
dkg trappista sajt, 5 dl joghurt, 1 csokor friss kapor és snidling, só és
cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors
A patisszont meghámozom, félbe
vágom, magját kikaparom (ha a patisszon még apró, zsenge, akkor a magja is
felhasználható), és almareszelőn lereszelem. Jól megsózom, és 2 órán át, állni
hagyom. Közben a joghurtot simára keverem a megmosott, leszárított és nagyon
finomra metélt kaporral és snidlinggel, megborsozom, és kevés cukorral
ízesítem. A patisszont enyhén kicsavarom és beleforgatom a joghurtos mártásba.
Hozzákeverem még a nagyon apró kockákra vágott sajtot is, és néhány órai
érlelés után péksüteménnyel tálalom.