2013. július 1., hétfő

Hagymás krumpli-saláta




Hozzávalók: 75 dkg héjában főtt burgonya, 2 nagy fej lila hagyma, 4 evőkanál olaj, ízlés szerinti ecet, só, cukor, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, 1-1 mokkáskanál koriander- és mustármag.
Jó félliternyi ecetes – sós - cukros levet felforralok, beleteszem az összes fűszert (a bors kivételével), és néhány percig forralom, majd hozzárakom a meghámozott és vékony karikákra aprított lila hagymát. Az újraforrástól számított három percig főzöm, ezután hozzáteszem a felkarikázott burgonyát, de már lezárom alatta a lángot. Addig hagyom a lében, amíg az egész ki nem hűl. Ezután leszűröm, és salátástálba rakom, majd az olajjal óvatosan átkeverem, a borssal meghintem, és szorosan lefedem. A hűtőszekrényben jól lehűtöm.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.