30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 25 dkg főtt füstölt
sonka vagy tarja, 1 nagyobb doboz gombakonzerv, 12 fürjtojás, 1 nagy csokor
zöldhagyma (szárával együtt), 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1-1 evőkanál borecet
és fűszerezett paradicsomlé, 1 teáskanál mustár, só, csipetnyi cukor, 1
mokkáskanál törött fekete bors, salátalevelek
A sonkát apró kockákra vágjuk. A
gombakonzervet levétől leszűrjük. A fürjtojásokat keményre főzzük és
megtisztítjuk, majd félbevágjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, és vékonyra
karikázzuk, ezután megsózzuk, és 10 percig állni hagyjuk. A majonézt elkeverjük
a tejföllel, a borecettel, a paradicsomlével, 1 evőkanál gombalével, és a
fűszerekkel, s az így kapott mártást ráöntjük a saláta többi összetevőjére. Jól
átforgatjuk, majd hűtőszekrényben érleljük 1 órán keresztül. Tálaláskor
megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.