25 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg sós juhsajt, 1
nagy fej vöröshagyma, 25-30 dkg kemény, apró paradicsom, 2 evőkanál kimagozott
olajbogyó, 3 dl tejföl, fél citrom leve, 3 evőkanál olaj, 2 teáskanál
szardellapaszta, salátalevelek, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, kevés só.
A vöröshagymát tisztítás után apró kockára
vágjuk, és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat
megmossuk, letörölgetjük, és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a
citromlevet, a szardellapasztát, az őrölt fehér borsot és a nagyon finomra
vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a
paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet, és félórányi
hűtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.