2013. július 1., hétfő

Juhsajtsaláta




25 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg sós juhsajt, 1 nagy fej vöröshagyma, 25-30 dkg kemény, apró paradicsom, 2 evőkanál kimagozott olajbogyó, 3 dl tejföl, fél citrom leve, 3 evőkanál olaj, 2 teáskanál szardellapaszta, salátalevelek, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors, kevés só.
 A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk, és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük, és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a citromlevet, a szardellapasztát, az őrölt fehér borsot és a nagyon finomra vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet, és félórányi hűtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.