30 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 30 dkg főtt füstölt
sonka vagy egyéb kicsontozott füstölt hús, 3 ecetes uborka, 1 teáskanál friss
tárkonylevél (vagy 1 mokkáskanál szárított tárkony), 1 fiola kapribogyó, 1 dl
majonéz, másfél dl tejszín, só, törött fekete bors, 1 csokor snidling, 1
evőkanál Worchester - mártás, salátalevelek
A füstölt sonkát vékony metéltre
vágjuk, az uborkát almareszelőn lereszeljük, a kapribogyót levétől leszűrjük,
és apróra vágjuk. A tárkonylevelet 1 evőkanál uborkalében felforraljuk és
kihűtjük, majd a Worchester-mártással, a kapribogyó levével, a törött borssal
és a finomra metélt snidlinggel együtt hozzákeverjük a majonézhez. Beletesszük
a vagdalt sonkát és az uborkát, majd fél órára jégbe hűtjük. Közben a tejszínt
kemény habbá verjük, megsózzuk, és óvatosan hozzáadjuk a salátához. A habos
salátát megmosott és megszárított salátalevélre halmozzuk. Rögtön fogyasztjuk;
zsúrkenyér és félszáraz bor illik hozzá.