Hozzávalók: 30 dkg főtt
szárnyashús (legjobb a csirke- vagy pulykamell), 2 kivi, 1 mangó (vagy 4 nagy
sárgabarack), 1 rózsaszín húsú grapefruit.
A marinádhoz: 1 teáskanál cukor, 1 citrom leve, 1 narancs leve, 6
evőkanál tejföl, 2 evőkanál rum, frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1
friss mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított).
Elkészítés:
1.
A szárnyas-húst vékony csíkokra metéljük. A
kivit és a mangót meghámozzuk, az utóbbinak a magját eltávolítjuk, a
gyümölcsöket csíkokra vágjuk, közben a kicsurgó levet felfogjuk. A grapefruitot
úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héja se maradjon rajta. A gyümölcshúst kockákra
vágjuk, a kicsurgó levét ennek is felfogjuk.
2.
Az összes hozzávalót tálba tesszük, és
összekeverjük.
3.
A marinádhoz a cukrot a citromlében és a
narancslében kevergetve feloldjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. A rumot és a
gyümölcsök felfogott levét beleöntjük, és borssal valamint a nagyon finomra
vágott mentalevéllel fűszerezzük.
4.
Tipp: Az egzotikus gyümölcsök ideális
kiegészítői a szárnyas-salátának. Mangó helyett friss ananászt is
használhatunk. A grape fruit fehér héját is eltávolítjuk, így lesz igazán
finom.
5.
A marinádot a gyümölcsös szárnyas-húsra öntjük,
jól összekeverjük, és kevés mentalevéllel díszítjük. Köret: friss
franciakenyér.
Italajánlatunk: fehérbor vagy
rozé újbor.