2013. július 1., hétfő

Gyümölcsös szárnyas-saláta 4 személyre




Hozzávalók: 30 dkg főtt szárnyashús (legjobb a csirke- vagy pulykamell), 2 kivi, 1 mangó (vagy 4 nagy sárgabarack), 1 rózsaszín húsú grapefruit.  A marinádhoz: 1 teáskanál cukor, 1 citrom leve, 1 narancs leve, 6 evőkanál tejföl, 2 evőkanál rum, frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint, 1 friss mentalevél (vagy 1 mokkáskanál szárított).
Elkészítés:
1.       A szárnyas-húst vékony csíkokra metéljük. A kivit és a mangót meghámozzuk, az utóbbinak a magját eltávolítjuk, a gyümölcsöket csíkokra vágjuk, közben a kicsurgó levet felfogjuk. A grapefruitot úgy hámozzuk meg, hogy a fehér héja se maradjon rajta. A gyümölcshúst kockákra vágjuk, a kicsurgó levét ennek is felfogjuk.
2.       Az összes hozzávalót tálba tesszük, és összekeverjük.
3.       A marinádhoz a cukrot a citromlében és a narancslében kevergetve feloldjuk, majd hozzáadjuk a tejfölt. A rumot és a gyümölcsök felfogott levét beleöntjük, és borssal valamint a nagyon finomra vágott mentalevéllel fűszerezzük.
4.       Tipp: Az egzotikus gyümölcsök ideális kiegészítői a szárnyas-salátának. Mangó helyett friss ananászt is használhatunk. A grape fruit fehér héját is eltávolítjuk, így lesz igazán finom.
5.       A marinádot a gyümölcsös szárnyas-húsra öntjük, jól összekeverjük, és kevés mentalevéllel díszítjük. Köret: friss franciakenyér.
Italajánlatunk: fehérbor vagy rozé újbor.