20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 1 nagydoboz
gombakonzerv, 3 dl főtt rizs, 3 evőkanál dióbél, 25 dkg apró szemű kemény
paradicsom, 3 evőkanál olívaolaj, 1 nagy csokor snidling, 2 dl tejföl. 2
evőkanál szójaszósz (ha nincs, helyette két evőkanálnyi vízben elkevert és
feloldott 1 teáskanál vegeta), fél citrom leve, mokkáskanálnyi törött fekete
bors. 1 teáskanál mustár, só
A tejfölhöz hozzáadjuk az
olívaolajat, a durvára őrölt diót, a sót, a finomra metélt snidlinget, a szójaszószt,
a citromlevet, a mustárt, a törött borsot, a kapribogyó levét, és az egészet
simára keverjük. Ráöntjük a főtt rizsre, a leszűrt és felszeletelt gombát is
hozzáadjuk, végül a megmosott, letörölgetett és karikára vágott paradicsommal
óvatosan átforgatjuk. Tetejére szórjuk a kapribogyót, és a tálat lefedve, 2
órán keresztül hűtőszekrényben érleljük.