30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 30 dkg főtt füstölt
sonka vagy tarja, 25 dkg savanyú káposzta, 2 fej lilahagyma, 2 dl majonéz, fél
dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, kevés cukor, törött fekete bors
A főtt sonkát nagyon vékony
metéltre vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra
vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágva jól megsózzuk, és
15 percig állni hagyjuk. Közben a majonézt elkeverjük a fehérborral, a
tejföllel, a cukorral, a törött borssal; ebbe a mártásba tesszük a sonkát, a
savanyú káposztát és a gyengén kicsavart hagymát. (Aki szereti a sósabb ízeket,
ne csavarja ki a hagymát.)
A salátát jól összekeverjük, és lefedve
néhány órán át, érleljük.