Hozzávalók 4 személyre: 1 pár
virsli, 25 dkg enyhén csípős csalamádé, 2 nagy, savanykás alma, 1 nagy fej
lilahagyma, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 ek. mustár, 2 ek. fehérbor, ízlés
szerint só, ízlés szerint törött fekete bors Elkészítés:
A mártáshoz a majonézt simára
keverjük a tejföllel, a mustárral és a borral. Sóval, borssal ízesítjük. A
virslit hideg vízbe téve forráspontig melegítjük, majd még tűzforrón
hajszálvékony karikákra vágva, azonnal beletesszük a mártásba. Hozzáadjuk a
megmosott, kicsumázott és héjastól kis kockákra vágott almát, valamint a
felaprózott csalamádét. Ezután belekeverjük a meghámozott és lereszelt vagy
nagyon finomra vágott lilahagymát, és az egészet alaposan összekeverjük.
Befedve tesszük be a hűtőszekrénybe néhány órára, hogy az ízei jól
összeérjenek. Pirított kenyérszeletkékkel tálaljuk. (Fogyókúrás vacsorának is
megfelel, ha majonéz és tejföl helyett kefirrel és sovány túróval keverjük
össze a mártást.)
Elkészítési ideje: kb. 30 perc.