45 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 30 dkg főtt füstölt
marhanyelv, 30-40 dkg héjában főtt burgonya, 2 ecetes uborka, 1 nagy
grapefruit, 1 dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor snidling, 2 gerezd
fokhagyma, 1 teáskanál mustár, só és törött fekete bors, ízlés szerint
A nyelvet bőrétől megtisztítjuk,
és vékony szeletekre vágjuk. A meghámozott főtt burgonyát és az uborkát
almareszelőn lereszeljük. A grapefruitot meghámozzuk, majd gerezdekre szedve a
belső fehér hártyáját is lehúzzuk. Kisebb darabkákra szedjük; hozzátesszük a
nyelvet, a burgonyát és az uborkát. A majonézt, a tejfölt, a mustárt, a finomra
vágott snidlinget, a sót, a törött borsot és a pépesre zúzott fokhagymát
mártássá keverjük, majd ráöntjük a saláta többi alkotórészére. Összekeverjük,
és lefedve hűtőszekrényben érleljük.