2013. július 1., hétfő

Kukoricás burgonyasaláta (4 személyre)




Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1 zacskó mirelit csemegekukorica, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors, ecet és cukor, ízlés szerint.
A burgonyát héjában megfőzzük. Míg fő, készítünk félliternyi ecetes- sós-cukros salátalevet. A meghámozott burgonyát vékony karikákra vágjuk, és beletesszük a salátalébe. Addig hagyjuk benne, amíg az egész kihűl. Közben a még fagyos kukoricát gyengén sós, forrásban lévő vízbe rakjuk, és 5 percig forraljuk, majd leszűrjük. A hagymát tisztítás után vékony karikákra vágjuk és megsózzuk. A majonézt a kefirrel, a borssal és a finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, beletesszük a leszűrt kukoricát és az ugyancsak leszűrt burgonyát, majd a hagymát is hozzátéve, az egészet jól összeforgatjuk. A salátástál tetejét befedjük, és legalább egy napig érleljük. Pirított kenyérszeletkékkel kínáljuk.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.