Hozzávalók: 40 dkg burgonya, 1
zacskó mirelit csemegekukorica, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl majonéz, 2 dl
kefir, 1 csokor petrezselyemzöld, só, törött bors, ecet és cukor, ízlés
szerint.
A burgonyát héjában megfőzzük.
Míg fő, készítünk félliternyi ecetes- sós-cukros salátalevet. A meghámozott
burgonyát vékony karikákra vágjuk, és beletesszük a salátalébe. Addig hagyjuk
benne, amíg az egész kihűl. Közben a még fagyos kukoricát gyengén sós,
forrásban lévő vízbe rakjuk, és 5 percig forraljuk, majd leszűrjük. A hagymát
tisztítás után vékony karikákra vágjuk és megsózzuk. A majonézt a kefirrel, a
borssal és a finomra vágott petrezselyemmel összekeverjük, beletesszük a
leszűrt kukoricát és az ugyancsak leszűrt burgonyát, majd a hagymát is
hozzátéve, az egészet jól összeforgatjuk. A salátástál tetejét befedjük, és
legalább egy napig érleljük. Pirított kenyérszeletkékkel kínáljuk.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.