Hozzávalók: kb. 50 dkg-os kínai
kelkáposzta, 2 dl joghurt (vagy kefir), fél dl ketchup, 2 gerezd fokhagyma, 1
teáskanál mustár, 1-1 csokor friss petrezselyemzöld és kapor, ízlés szerint só
és csipetnyi cukor.
A kínai kelt a külső, esetlegesen
fonnyadt leveleitől letisztítjuk, majd nagyon vékony csíkokra vágjuk. (A
torzsáját almareszelő durva fokán lereszeljük.) Mély salátástálba rakjuk, és a
hűtőszekrényben jól lehűtjük. A mártáshoz a joghurtot összekeverjük a
ketchuppal, a mustárral, a zúzott fokhagymával, a sóval és a cukorral. Ezután a
megmosott és lecsöpögtetett petrezselyemzöldet, meg a kaprot apróra összevágjuk
és belekeverjük. Közvetlenül tálalás előtt a hideg kelre öntjük, jól
összeforgatjuk, és azonnal kínáljuk. Könnyű és vitamindús vacsora egy-egy
szelet barna kenyérrel.
Elkészítési ideje: kb. 20 perc.