30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 75 dkg húsos
zöldpaprika, 6 kemény paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 4 dl
joghurt, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só, cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt
fekete bors
A zöldpaprikát megmosom,
kicsumázom, és vastagabb szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát vékony
karikákra vágom, majd a felforrósított olajon fedő alatt üvegesre párolom.
Ezután rádobom a paprikaszeleteket, megsózom, és saját levében ugyancsak
üvegesre párolom. Hozzáteszem a közben megmosott, és negyedekbe vágott
paradicsomot, a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd 5 percig párolom az
ételt. Beleszórom az őrölt borsot, és éppen csak összekeverem, máris elzárom
alatta a lángot. A paradicsomnak nem szabad szétfőnie! Ezután hagyom kihűlni.
Közben a joghurtba belekeverem a citromlevet, a cukrot, a sót, és hozzáteszem a
már langyos lecsóhoz. Ha teljesen kihűlt, lefedve, legalább egy napra a
hűtőszekrénybe teszem. Tálalás előtt jól átkeverem és hidegen kínálom.
Legfinomabb hozzá a sajtos vagy a bakonyi kenyér.