2013. július 1., hétfő

Joghurtos lecsósaláta




30 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 75 dkg húsos zöldpaprika, 6 kemény paradicsom, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 4 dl joghurt, 3 gerezd fokhagyma, citromlé, só, cukor, ízlés szerint, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors
A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, és vastagabb szeletekre vágom. A megtisztított vöröshagymát vékony karikákra vágom, majd a felforrósított olajon fedő alatt üvegesre párolom. Ezután rádobom a paprikaszeleteket, megsózom, és saját levében ugyancsak üvegesre párolom. Hozzáteszem a közben megmosott, és negyedekbe vágott paradicsomot, a megtisztított, zúzott fokhagymát, majd 5 percig párolom az ételt. Beleszórom az őrölt borsot, és éppen csak összekeverem, máris elzárom alatta a lángot. A paradicsomnak nem szabad szétfőnie! Ezután hagyom kihűlni. Közben a joghurtba belekeverem a citromlevet, a cukrot, a sót, és hozzáteszem a már langyos lecsóhoz. Ha teljesen kihűlt, lefedve, legalább egy napra a hűtőszekrénybe teszem. Tálalás előtt jól átkeverem és hidegen kínálom. Legfinomabb hozzá a sajtos vagy a bakonyi kenyér.