2013. július 1., hétfő

Kapris sonkasaláta




20 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 40 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja, 1 fiola kapribogyó, 2 dl majonéz, 2 dl tejföl, 2 nagy savanykás alma, 1 teáskanál reszelt vöröshagyma. 2 gerezd fokhagyma, só és törött fekete bors, késhegynyi őrölt borókabogyó, fél dl száraz fehérbor.
A majonézt elkeverjük a tejföllel, a fehérborral, a kapribogyó leszűrt levével, a reszelt vöröshagymával, a borókabogyóval, a sóval, a borssal, és a megtisztított, szétzúzott fokhagymával. A meghámozott, kicsumázott, és lereszelt almát beleforgatjuk a mártásba, hozzáadjuk a félbevágott kapribogyót, végül a nagyon vékony csíkokra vagdalt főtt sonkát. Jól összekeverjük, és 2 órára jégbe hűtjük.