Hozzávalók 4 személyre: 4 dl
kefir, 2 csokor piros retek, 10 dkg trappista sajt, 2 db savanykás alma, 2 db
héjában főtt burgonya, 1 fej lilahagyma, 1 ek. mustár, 1 tk. Só, 1 mk. törött
fehér bors
Elkészítés: A kefirben elkeverjük
a mustárt, a sót és a borsot. A megtisztított hagymát fokhagymaprésen
átnyomjuk, és ugyancsak a mártásba keverjük. A meghámozott burgonyát a
megmosott, kicsumázott héjas almával meg a tisztított, héjas retekkel együtt
nagyon vékony csíkokra vágjuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba. Ezután
beletesszük a sajtot, amit szintén vékonyan felcsíkozunk, majd a salátástálat
befedjük, és a hűtőszekrényben két-három órán keresztül érleljük. Tálalás előtt
óvatosan felkeverjük, pirított barna kenyér- vagy korpáskenyér-szeletekkel
kínáljuk. Finomra vágott friss kaporral is ízesíthetjük. Elkészítési ideje: kb.
30 perc.