Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt
burgonya (lehetőleg újburgonya), 10 dkg mazsola, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 3
evőkanál almaecet (vagy gyenge borecet), 1 púpozott mokkáskanál gyömbérpor,
ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 csokor zöldhagyma (zöld
szárával együtt), csipet porcukor, fél citrom leve.
A mazsolát megmosom, szárát leszedem,
és kis lábosba rakom. Rálocsolom a citromlevet és még annyi vizet, hogy jól
ellepje. Lefedve felforralom, majd a lángot eloltva alatta, húsz percig hagyom
állni, addigra egészen felpuhul, és az összes levét felszívja. Közben a főtt
burgonyát meghámozom, és nagyon kis kockákra aprítom, majd a mazsolával együtt
salátástálba szórom. A majonézbe belekeverem a kefirt, az almaecetet, a
gyömbérport, ezután megsózom, megborsozom, meghintem csipet cukorral, majd
belekeverem a megtisztított és hajszálvékonyra karikázott zöldhagymát,
zöldjével együtt. Jól összekeverem, és a mártást ráöntöm a mazsolás burgonyára.
Átforgatom, és lefedve legalább fél napra beteszem a hűtőszekrénybe.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.