Hozzávalók: 15 dkg szarvacska
tészta, 2 tojás, 2 dl sovány tejföl (én joghurttal és kefirrel is kipróbáltam
itt értékes kalóriákat takaríthatsz meg, ha szeretted ezeket, akkor inkább
használd ezeket). 1 csokor friss kapor (Kotányi szárított kapor is megfelelő 2
mokkáskanálnyi), 1 csokor zöldhagyma szár (vagy 1 pici hagyma fokhagymaprésen
átnyomva), 1/2 citrom leve. 2 mk olaj, pici cukor, őrölt fehérbors, és só,
ízlés szerint.
A tésztát megfőzzük, az olajat a
főzővízbe tesszük. A tojásokat keményre főzzük, melegen meghámozzuk
lereszeljük. A zöldhagyma szárat, és a kaprot, ha friss finomra vágjuk, és
belekeverjük a tejfölbe. Ha nincs hagymaszár és friss kapor akkor a tejfölbe a
hagymát, és szárított kaprot rakjuk. A tejfölbe keverjük még citromlét majd
sót, borsot, cukrot és ízesítjük a már kihűlt tojással, ezt a mártást ráöntjük
a tésztára. Jól összekeverjük, és 2 órán keresztül pihentetjük. Sültekhez vagy
önmagába is kitünő eledel.