2013. július 1., hétfő

Juhtúrós gombasaláta




20 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 30 dkg gomba, 25 dkg juhtúró, 1-1 nagy csokor kapor, zöld-petrezselyem, zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl kefir, só és őrölt fehér bors, ízlés szerint
A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük. Ezután lecsöpögtetjük és kihűtjük. A kefirt elkeverjük a villával szétnyomott juhtúróval, a nagyon finomra vágott kaporral és petrezselyemmel, a megtisztított és karikára vágott, megsózott zöldhagymával, a borssal, végül hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és a főtt gombát. Jól összekeverjük, és egy-két órai hűtés után kínáljuk. Másnapra nem szabad eltenni, mert a gomba nagyon hamar romlik!