20 perc Nehézség: 2
Hozzávalók: 30 dkg gomba, 25 dkg
juhtúró, 1-1 nagy csokor kapor, zöld-petrezselyem, zöldhagyma, 2 gerezd
fokhagyma, 2 dl kefir, só és őrölt fehér bors, ízlés szerint
A gombát megtisztítjuk, és
szeletekre vágjuk, majd sós, forrásban lévő vízbe dobva 5 percig főzzük. Ezután
lecsöpögtetjük és kihűtjük. A kefirt elkeverjük a villával szétnyomott
juhtúróval, a nagyon finomra vágott kaporral és petrezselyemmel, a
megtisztított és karikára vágott, megsózott zöldhagymával, a borssal, végül
hozzáadjuk a szétzúzott fokhagymát és a főtt gombát. Jól összekeverjük, és
egy-két órai hűtés után kínáljuk. Másnapra nem szabad eltenni, mert a gomba
nagyon hamar romlik!