40 perc Nehézség: 1
Hozzávalók: 3 pár virsli, 1 nagy
fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál marinált (ecetes-olajos)
paradicsompaprika, 1 fiola kapribogyó, 2 ecetes uborka, másfél dl majonéz,
másfél dl tejföl, só ízlés szerint, 1 mokkáskanálnyi törött fekete bors
A vöröshagymát megtisztítjuk, és
vékony karikákra vágjuk. Forrásban lévő sós vízbe dobva 4 percig főzzük, majd
levétől leszűrjük. Az uborkát almareszelőn lereszeljük, és a hagymához tesszük.
A marinált paradicsompaprikát vékony csíkokra metéljük. A majonézbe
belekeverjük a megtisztított és finomra zúzott fokhagymát, a kapribogyó leszűrt
levét, a sót és törött borsot, majd a mártást rácsorgatjuk a hagymás-uborkás
paradicsompaprikára, és hozzáadjuk a finomra vagdalt kapribogyót. A virslik
héját lehúzzuk (természetesen csak akkor, ha műanyag beles virslit
vásároltunk), hideg vízbe tesszük és felforraljuk. Ezután a vízből kivéve azon
forrón vékony karikákra vágjuk és beletesszük a mártásba. Jól összekeverjük, és
a tálat lefedve a hűtőszekrényben egy napig érleljük.