Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt
burgonya, 25 dkg savanyú káposzta, 2 db savanyú alma, 2 nagy fej vöröshagyma, 1
dl savanyúkáposzta-lé, 1 mokkáskanál törött bors, 25 dkg birsalmabefőtt (vagy
kompót), késhegynyi tört szegfűszeg, 2 evőkanál birsalmabefőtt-lé, 1 teáskanál
méz, 2 dl tejföl, ízlés szerint só.
A mártáshoz a tejfölt, a
birsalmalevet, a savanyúkáposzta-levet, a mézet, a sót, a borsot és a
szegfűszeget összekeverem. Beleteszem az apróra vágott savanyú káposztát, a
hajszálvékonyra karikázott, tisztított vöröshagymát, a megmosott, kicsumázott
és csíkokra vágott almát, valamint az ugyancsak vékonyra csíkozott
birsalmabefőttet. Az előző nap megfőzött, meghámozott, tehát megdermedt
burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem és hozzáadom a salátához.
Ezután az egészet alaposan összekeverem, és néhány órán keresztül a
hűtőszekrényben érlelem. Tálalás előtt még egyszer összekeverem.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.