Hozzávalók: 50 dkg kínai
kelkáposzta, 5 dkg hántolt köles, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 1 dl
majonéz, 3 dl kefir, 1 teáskanál mustár, 3 gerezd fokhagyma, só és törött
fekete bors, ízlés szerint.
A kölest négyszeres mennyiségű,
enyhén sós vízben puhára főzöm, majd ha kihűlt, a mártásba belekeverem. Ehhez a
majonézt, a kefirt, a mustárt és a reszelt rokfortot simára keverem, ezután
pedig megfűszerezem a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. A kínai kelt
megtisztítom a külső, fonnyadt leveleitől, és laskára vágom, a kemény torzsáját
pedig almareszelőn lereszelem. Megsózom, és legalább 20 percig hagyom állni,
majd belekeverem a mártásos kölesbe. Az egészet jól összeforgatom, a lefedve
teszem be néhány órára a hűtőszekrénybe.