2013. április 1., hétfő

Fokhagymás kínaikel-saláta



Hozzávalók: 50 dkg kínai kelkáposzta, 5 dkg hántolt köles, 5 dkg reszelt rokfort (márványsajt), 1 dl majonéz, 3 dl kefir, 1 teáskanál mustár, 3 gerezd fokhagyma, só és törött fekete bors, ízlés szerint.
A kölest négyszeres mennyiségű, enyhén sós vízben puhára főzöm, majd ha kihűlt, a mártásba belekeverem. Ehhez a majonézt, a kefirt, a mustárt és a reszelt rokfortot simára keverem, ezután pedig megfűszerezem a sóval, a borssal és a zúzott fokhagymával. A kínai kelt megtisztítom a külső, fonnyadt leveleitől, és laskára vágom, a kemény torzsáját pedig almareszelőn lereszelem. Megsózom, és legalább 20 percig hagyom állni, majd belekeverem a mártásos kölesbe. Az egészet jól összeforgatom, a lefedve teszem be néhány órára a hűtőszekrénybe.