Hozzávalók: 25 dkg levesben főtt
marhahús, 50 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg főtt, vegyes leveszöldség, fél
dl húsleves, 2 dl tejföl, 1 dl majonéz, 1 mokkáskanál törött, fekete bors, 3
gerezd fokhagyma, fél citrom leve, ízlés szerint só, késhegynyi őrölt gyömbér.
A saláta mártásához a lezsírozott
húslevest összekeverem a majonézzel, a tejföllel, a zúzott fokhagymával, a
törött borssal, a gyömbérrel, a citromlével és a sóval. A főtt húst nagyon
vékony csíkokra metélem a főtt zöldséggel és a felcsíkozott, dermedt, főtt
burgonyával együtt, majd az egészet összekeverem. (Óvatosan, villával keverem,
hogy a főtt zöldségek ne nagyon törjenek össze.) Jól behűtve tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.