Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt
burgonya, 2 db nagy, savanykás, kemény alma, 2 db közepes nagyságú ecetes
(csemege) uborka, 2 szál közepes nagyságú sárgarépa, 4 evőkanál olaj, 2 dl
tejföl, 1 dl ecetes uborkalé, ízlés szerint só, 1 evőkanál méz, 1 mokkáskanál
törött fekete bors, 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss zellerzöld (el is
hagyható).
Az előző nap héjában megfőtt és
meghámozott, dermedt burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem. Az almát
kicsumázom, és héjastól lereszelem a megtisztított sárgarépával és a héjas
uborkával együtt. Az egészet salátástálba öntöm. A mártáshoz az uborkalevet
összekeverem a tejföllel, a mézzel, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal,
az olajjal, a megmosott, és finomra vágott zellerzölddel, majd rálocsolom a
salátára. Az egészet jól összeforgatom, végül szorosan lefedem, és a
hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.