Hozzávalók: 30 dkg mirelit
morzsolt csemegekukorica, 60 dkg héjában főtt burgonya, 1 db piros
paradicsompaprika, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 csokor snidling, 2 gerezd
fokhagyma, 3 dl kefir, 4 evőkanál olaj, 1 teáskanál mustár, 1 mokkáskanál
törött fekete bors.
Először a mártást készítem el. A
kefirbe belekeverem az olajat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a
mustárt, a borsot, a megmosott és finomra metélt petrezselyemzöldet. A
meghámozott, már dermedt burgonyát vagy egészen apró (kukoricányi) kockákra
aprítom, vagy pedig a húsdaráló durva fokán ledarálom, esetleg nagylyukú reszelőn
lereszelem. A megmosott, és kicsumázott paradicsompaprikát, ugyancsak apróra
vágom. A még fagyos kukoricát forrásban lévő sós vízbe teszem és az
újraforrástól számított három percig főzöm, majd leszűröm. Az összes darabos
hozzávalót belekeverem a mártásba, végül beleszórom a finomra aprított
snidlinget. Lefedve teszem a hűtőszekrénybe, és néhány órán keresztül érlelem.
(Csak teljesen megdermedt burgonyával lehet készíteni, ellenkező esetben a
burgonya kenődik.)
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.