2013. április 1., hétfő

Kelkáposzta saláta


Kelkáposzta saláta 1.

Apróra szeletelt kelkáposztát, tetszés szerinti mennyiségben, reszelt sárgarépával, kevés ételízesítővel összekeverünk, ráöntünk 1 pohár majonézes vagy mustáros kefirt, fél órát állni hagyjuk. Vagdalt dióval is megszórhatjuk.

Kelkáposzta-saláta 2.

Hozzávalók: egy 70 dkg-os tömör kelkáposztafej, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, mustár, reszelt citromhéj, 1 citrom leve
A kelfejet félbevágjuk, kitorzsázzuk, majd vékony laskára vágjuk. Egy órára besózzuk. Simára keverjük a tejfölt a tojássárgával, majd apránként beleöntve az olajat kikeverjük a reszelt citromhéjjal, a citromlével, a mustárral ízesítjük, végül összekeverjük a kinyomkodott kellel. Tálalás előtt legalább egy óráig állni hagyjuk.