Kelkáposzta saláta 1.
Apróra szeletelt kelkáposztát,
tetszés szerinti mennyiségben, reszelt sárgarépával, kevés ételízesítővel
összekeverünk, ráöntünk 1 pohár majonézes vagy mustáros kefirt, fél órát állni
hagyjuk. Vagdalt dióval is megszórhatjuk.
Kelkáposzta-saláta 2.
Hozzávalók: egy 70 dkg-os tömör
kelkáposztafej, 1 dl olaj, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, só, mustár, reszelt
citromhéj, 1 citrom leve
A kelfejet félbevágjuk,
kitorzsázzuk, majd vékony laskára vágjuk. Egy órára besózzuk. Simára keverjük a
tejfölt a tojássárgával, majd apránként beleöntve az olajat kikeverjük a
reszelt citromhéjjal, a citromlével, a mustárral ízesítjük, végül összekeverjük
a kinyomkodott kellel. Tálalás előtt legalább egy óráig állni hagyjuk.