Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 fej
vöröshagyma, 4 dl majonéz, 3 dl tejföl, só, fehérbors, pár csepp citrom;
díszítéshez: 2 tojás, snidling, 1 paradicsom.
A burgonyát héjában megfőzzük,
meghámozzuk, majd karikára vágjuk, hideg vízben lehűtjük (a vízbe tehetünk pár
csepp ecetet, így nem fog szétesni a krumpli). A majonézt a tejföllel,
citromlével elkeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A vöröshagymát nagyon finomra
felaprózzuk. A krumplit tálba tesszük a hagymával rétegezve, és leöntjük a
mártással. Feldíszítjük a felkarikázott, keményre főzött tojásokkal, cikkekre
vágott paradicsommal és apróra vágott snidlinggel. A salátát jól behűtve
tálaljuk.