Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt
burgonya, 2 kisebb, félig főtt zellergumó (40 dkg), 2 dl tejföl, 2 dl kefir, 1
púpozott teáskanál mustár, 1 kis fej vöröshagyma, fél citrom leve, 4 evőkanál
olaj, ízlés szerint só és 1 mokkáskanál törött fehér bors.
A meghámozott burgonyát kis
kockákra vágva salátástálba teszem. A megtisztított zellert a kis darabokra
vágott tisztított vöröshagymával, a mustárral, a sóval, a borssal, a citrom
levével és az olajjal turmixgép poharában összezúzom, majd krémmé keverem.
Ezután kevés cukorral ízesítem, végül a tejföllel és a kefirrel is
összekeverem. Ezt a mártást ráöntöm a salátástálba rakott burgonyára. Jó
átforgatom, és letakarva a hűtőszekrényben alaposan lehűtöm.
Elkészítési
ideje: kb. 45 perc.