Kínai kelsaláta 1.
Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók: 40 dkg kínai kel, 15
paradicsom, 16 db fürjtojás, 1/2 csomó metélőhagyma, 10 dkg konzerv szójabab,
1,5 dl almaecet, só
Elkészítése: A kínai kelt hideg
vízben jól megmossuk, lecsurgatjuk, és kisebb darabokra vágjuk. Néhány percre
forrásban lévő vízbe mártjuk, de ügyeljünk arra, hogy a saláta, roppanós
maradjon. Jól lecsurgatjuk és kihűtjük. A paradicsomot és a főtt fürjtojást
cikkekre vágjuk, majd a salátával együtt keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk az
apróra vágott metélőhagymát, szójababot, majd az almaecettel, sóval óvatosan
átkeverjük. Jól lehűtve tálaljuk és főtt fürjtojással díszítjük.
Kínai kelsaláta 2.
Hozzávalók: 70 dkg kínai kel, 2
adag provancei mártás, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, 2 kemény tojás
Félbevágjuk a kínai kelt, és a
torzsáját, ereit kiszedve, a leveleit vékony laskára vágjuk. Összekeverjük a
provancei mártással, melyet előzőleg fokhagymával és őrölt borssal
ízesítettünk. A kemény tojásokat a tetejére reszeljük.