Hozzávalók: / 6 adag / 1 kg
burgonya, só, bors, 37 dkg zöldhüvelyű zöldbab, 6 tojás, 50 dkg paradicsom, 6
dkg szardella, 2 doboz tonhal konzerv 12,5 dkg fekete olívabogyó Öntethez: 3
gerezd fokhagyma, 7-10 szál friss kakukkfű, 1 csokor friss turbolya, 1,2 dl
vörösborecet, 10 ml Dijoni mustár, 3,7 dl olívaolaj
A burgonyát kockákra vágjuk, és
15-20 perc alatt megfőzzük. Közben elkészítjük a vinaigrettet: A fokhagymát, a
kakukkfüvet, a turbolyalevelet apróra vágjuk. Egy üveg tálban keverjük össze az
ecetet a mustárral, az apróra vágott fokhagymával, sóval, borssal. Majd
óvatosan adjuk hozzá az olajat és keverjük simára az öntetet. Adjuk az öntethez
az apróra vágott kakukkfüvet és a turbolyát. Vágjuk a megfőtt burgonyát kisebb
darabokra. Kanállal locsoljuk rá a vinaigrettet a burgonyára, amíg az, meleg.
Főzzük a zöldbabot 5-7 percig, majd tegyük egy tálba és keverjük össze a
megmaradt öntettel. A főtt tojásokat vágjuk negyedekre. A paradicsomot vágjuk
félbe, a tonhalat csepegtessük le. Nyomkodjuk össze villával a tonhalat,
keverjük újra össze a vinaigrette öntetet és locsoljuk meg a halat. A
hozzávalókat rendezzük el egy tálon: a burgonyát körbe, a közepére a zöldbabot
tesszük, és erre rakjuk a tonhalat és a szardellát. A tonhal kupac tetejére
tegyünk felváltva paradicsom és tojáscikkeket. A még megmaradt öntetet öntsük a
salátára.