Hozzávalók: 2 pár virsli, 50 dkg
héjában főtt burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 2 dl
kefir, 1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só, 1 teáskanál
mustár.
A mártáshoz a majonézt simára
keverem a tejföllel, a kefirrel, a mustárral, a törött borssal és a sóval. A
vöröshagymát megtisztítom, kis kockákra vágom és levesszűrőbe, kevés, forrásban
lévő vízbe téve az újraforrástól számított három percig főzöm, majd leszűröm. A
burgonyát meghámozom, és kockákra vágom, a virslit műanyag "bőrétől"
megfosztva, ugyancsak forrásban lévő vízbe teszem és az újraforrástól számított
öt percig főzöm. Ezután még tűzforrón karikákra vágom, és azonnal a mártásba
rakom a meleg, leszűrt hagymával együtt. Végül a burgonyakockákat is beleteszem,
az egészet jól összekeverem, és hagyom teljesen kihűlni. Szorosan lefedve
legalább egy napra jégbe hűtöm, hogy az ízei jól összeérjenek.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.