Hozzávalók: 4 db kerek, ecetes
almapaprika, 50 dkg héjában főtt burgonya, 25 dkg párizsi vagy krinolin
(szafaládé), 2 közepes nagyságú vöröshagyma, 4 evőkanál olaj, 4 dl kefir, ízlés
szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 csokor friss zöld kapor.
A kefirben elkeverem az olajat, a
sót, a borsot és a megmosott, finomra metélt kaprot. Az almapaprikát csumástól
apró kockákra vágom és salátástálba szórom. Hozzáteszem a bőrétől megfosztott,
ugyancsak apró kockákra metélt párizsit és a meghámozott, felkockázott
burgonyát. A megtisztított vöröshagymát kockákra vágom és megsózom. Tizenöt
percnyi állás után hozzáteszem a többi anyaghoz. A mártást ráöntöm, és jól
átkeverve hagyom a hűtőszekrényben legalább fél napig állni, addigra az ízei
jól összeérnek. (Csak az készítse, aki szereti a csípőset.)
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.