2013. április 7., vasárnap

Mogyorós burgonyasaláta



Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt burgonya, 10 dkg tisztított, pörkölt amerikai mogyoró, 3 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 4 dl kefir, ízlés szerint 1-2 evőkanál méz (vagy mesterséges édesítőszer), 1 evőkanál olaj.
A héjában főtt burgonyát meghámozom, és apró kockákra vágom. A megtisztított pörkölt mogyorót durvára töröm, vagy nagyobb lyukú darálón ledarálom, és a forró olajon megpirítom. Ezután a kefirt összekeverem a mogyoróval, a zúzott fokhagymával, a sóval, a mézzel és a törött borssal, majd a mártást ráöntöm a burgonyára. Jól átkeverem, és lefedve legalább fél napra beteszem a hűtőszekrénybe, addigra összeérnek az ízei. (Dióval vagy mandulával épp olyan finom.)
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.