Hozzávalók: 60 dkg héjában főtt,
már dermedt burgonya, 20 dkg tejszín krémsajt, 2 dl tejföl, 2 dl kefir, 2
csokor friss zellerzöld (vagy petrezselyemzöld), 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál
törött fehér bors, 2 gerezd fokhagyma.
A tejfölben simára keverem a
krémsajtot és a kefirt, majd sóval, borssal, és a megtisztított, zúzott
fokhagymával ízesítem. Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és
finomra metélt zellerzöldet is. Jól lehűtöm. Közben a meghámozott burgonyát
vékony csíkokra reszelem (vagy vágom). A mártásba beleforgatom a reszelt főtt
burgonyát, majd lefedem, és a hűtőszekrényben két órán keresztül érlelem.
Elkészítési ideje: 50 perc.