2013. április 1., hétfő

Diós-rozspelyhes céklasaláta



Hozzávalók: félliteres üveg kész céklasaláta, 2 savanykás alma, 10 dkg dióbél, 4 evőkanál rozspehely/ vagy zabpehely/ 1 kis szál tormagyökér, 2 dl majonéz, 2 dl kefir, 4 gerezd fokhagyma, 1-2 evőkanál méz, só és őrölt fehérbors ízlés szerint.
A céklasalátát leszűröm, és vékony csíkokra vágom, a salátástálba szórom. Az almát megmosom, kicsumázom, és ugyancsak csíkokra vágom, majd a céklához rakom. A majonézt simára keverem a kefirrel, a rozs, vagy zabpehellyel, mézzel, sóval, borssal, a zúzott fokhagymával, és a fele mennyiségű tisztított reszelt tormával. Hozzákeverem a finomra darált dió egyharmad részét, majd ráöntöm az almás céklára. Az egészet jól átforgatom, végül meghintem a megmaradt durvára tört dióval. A tálat befedem, és hűtőben érlelem.