Hozzávalók: 40 dkg kínai
kelkáposzta, 50 dkg héjában főtt burgonya, 1 nagy grape fruit (vagy 1 dl grape
fruit juice) 3 gerezd fokhagyma, másfél dl majonéz, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál
törött fehér bors, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só, 1 db marinált
paradicsompaprika (vagy 2 evőkanál marinált paprikacsík), 1-2 evőkanál
porcukor. Először a saláta mártását készítem el. A grape fruit levét kicsavarom
és összekeverem a majonézzel, majd hozzáadom a tejfölt, a megtisztított és
összezúzott fokhagymát, a megmosott, lecsöpögtetett és finomra aprított
petrezselyemzöldet. Ezután a sóval, a cukorral és a borssal ízesítem. A
mártásba belekeverem a lecsöpögtetett és vékony csíkokra vágott marinált
paradicsompaprikát. A kínai kelt a külső fonnyadt, hibás leveleitől
megtisztítom, és olyan vékony laskára vágom, amennyire csak lehetséges. A
mártásba keverem a meghámozott és csíkokra vágott főtt burgonyával együtt. Az
egészet jól összeforgatom, majd szorosan lefedem, és a hűtőszekrényben néhány
órán keresztül érlelem.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.