Csicsókasaláta
Hozzávalók: 50 dkg csicsóka, 20
dkg füstölt sajt (több fajta, ha lehet), 2 dl kefir, 2 ek. olaj,
petrezselyemzöld, só.
Meghámozzuk, vagy nem a héjastól
főzött csicsókát, és kockákra vágjuk. Jól összekeverjük egy tálban a kefirt,
olajat, sót, petrezselymet. Beleforgatjuk a csicsókát, megszórjuk a reszelt
füstölt sajttal.
Csicsókasaláta nyersen
Hozzávalók: 50 dkg nagyon
alaposan kefével megdörzsölt, megmosott nyers csicsóka, 1 citrom, 3 ek olaj, 1
ek méz, bors, só, petrezselyem.
A csicsókát nagyon vékony
karikákra szeljük, rácsavarjuk a citrom levét, beletesszük a mézet, olajat,
sót, borsot, a nagyon apróra vágott petrezselymet. Óvatosan összekeverjük. 1
órányit hűtőben érleljük.