Burgonyasaláta 1.
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1-2
fej vöröshagyma, 1-2 ek. porcukor, olaj, só, ecet
A héjában főzött burgonyát,
megtisztítjuk, és még forrón, karikára vágjuk. Megszórjuk porcukorral, ízlés
szerint sózzuk, ecettel megöntözzük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Az
ízének kellemesen savanykásnak kell lennie. Közékeverjük a karikára vágott
vöröshagymát, és így együtt hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt a lébe öntsünk kevés
olajat.
Burgonyasaláta 2.
Összeállítás: 20 perc Főzés: 20
perc Hozzávalók 8 személyre: 1 kg apró szemű, téli burgonya, 4 szál
összevagdalt újhagyma, 1 fej összevagdalt vöröshagyma, 1/2 meghámozott, reszelt
zellergumó, 3 evőkanál majonéz, 4 evőkanál joghurt, 3 kemény tojás, negyedelve,
20 dkg ropogósra sütött füstölt szalonna, 1 kiskanál édesnemes pirospaprika, só
Elkészítése: A burgonyát 2 cm-es
kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, kihűtjük. A burgonyát
tálban a zellerrel, a hagymával, és a joghurttal higított, majonézzel
összekeverjük, és kemény tojással meg szalonnával díszítjük. Paprikával
megszórva kínáljuk.
Burgonyasaláta. 3.
Legjobb hozzá a sárga burgonya,
melyből 6-8 darabot puhára főzve, leszűrünk, és kihűlni hagyjuk. Meghámozva
vékony szeletekre vágjuk, megsózzuk, fél fej apróra vágott vöröshagymát
keverünk bele, s 4-5 kanál táblaolajat öntünk rá. Borecetet, kis vízzel
gyengítve abba 1-2 darab kockacukrot feloldunk, s a burgonyára öntve mindent
jól elvegyítünk, tálba tesszük. Vékony hagyma karikákkal díszítjük, s borssal
behintjük.