Hozzávalók: 50 dkg héjában főtt
újburgonya, 1 kis doboz marha-májkrém, 4 dl kefir, 1 dl húsleves (vagy
leveskockából készített leves), 1 teáskanál majoránna, 15 dkg májpástétom
(szeletelhető), 1 púpozott teáskanál só, ízlés szerint 1-2 evőkanál porcukor, 1
mokkáskanál törött fekete bors, 1 evőkanál konyak, 1 mokkáskanálnyi
pástétomfűszer, 1 teáskanálnyi mustár.
A saláta mártásához a kefirben
simára keverem a dobozából kibontott májpástétomot, hozzáadom a porcukrot, a
konyakot, a pástétomfűszert, a sót, a borsot és a mustárt. Hűtőszekrénybe
teszem. A húslevesbe beleszórom a majoránnát és kis lángon, befedve, felére
beforralom. Az ily módon létrejött fűszeres levet belekeverem a mártásba.
Beleteszem a kis kockákra vágott májpástétomot és a meghámozott, ugyancsak
felkockázott főtt újburgonyát. Jól összekeverem, majd szorosan befedem, és a
hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül.
Elkészítési ideje: kb. 70 perc.