10 dkg trappista sajt egy
darabban, 2 nagy, savanykás (borízű) alma, 3 nagy fej lilahagyma, 4 evőkanál
olaj, 1 csapott evőkanál mustár, késhegynyi curry por, ízlés szerint citromlé,
törött fehér bors, só, cukor
Az olajat a citromlével és a
mustárral simára keverem, majd csak annyi vízzel hígítom, hogy az öntet egy
decinél ne legyen több. Ezután jó ízesre fűszerezem a borssal, sóval, cukorral,
curry porral. A sajtot és a megmosott, kicsumázott, héjas almát az almareszelő
legdurvább fokán lereszelem, vagy pedig egészen vékony csíkokra vágom. Az
öntetbe gyorsan beleforgatom, hogy az alma ne barnulhasson meg. A megtisztított
lilahagymát. vékony karikákra, a karikákat pedig nagyon apró kockákra metélem,
és megsózom. 15 perc múlva (kinyomkodás nélkül!) hozzáteszem a salátához. Az
egészet jól átforgatom, és lefedve, néhány órára beteszem a hűtőszekrénybe.
Remek étvágycsináló!