2013. március 27., szerda

Sárgarépás káposztasaláta



Elkészítési idő kb. 35 perc
Hozzávalók 4 személvre: 1/2 fej (kb. 50 dkg) fehér káposzta, 50 dkg sárgarépa, 10 dkg galambbegysaláta (esetleg helyette más, zöld színű saláta), 2 vékony szelet (egyenként 4 dkg-os) rozskenyér, 5 dkg vékonyra szeletelt húsos füstölt szalonna, 1,5 dl narancslé, 2 evőkanál fehérborecet , 1 csokor metélőhagyma , 2 evőkanál olaj, só, őrölt bors cukor Elkészítés: A fejes káposztát megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk, torzsáját éles késsel eltávolítjuk. Leveleit vékonyra metéljük, vagy a káposztát legyaluljuk. A sárgarépát lekapargatjuk, alaposan megmossuk, és a reszelő durvább fokán lereszeljük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, s ha nem galambbegysalátát használunk, kisebb darabokra tépkedjük.