Elkészítési idő kb. 35 perc
Hozzávalók 4 személvre: 1/2 fej
(kb. 50 dkg) fehér káposzta, 50 dkg sárgarépa, 10 dkg galambbegysaláta (esetleg
helyette más, zöld színű saláta), 2 vékony szelet (egyenként 4 dkg-os)
rozskenyér, 5 dkg vékonyra szeletelt húsos füstölt szalonna, 1,5 dl narancslé,
2 evőkanál fehérborecet , 1 csokor metélőhagyma , 2 evőkanál olaj, só, őrölt
bors cukor Elkészítés: A fejes káposztát megtisztítjuk, megmossuk, félbevágjuk,
torzsáját éles késsel eltávolítjuk. Leveleit vékonyra metéljük, vagy a
káposztát legyaluljuk. A sárgarépát lekapargatjuk, alaposan megmossuk, és a
reszelő durvább fokán lereszeljük. A salátát megtisztítjuk, megmossuk,
lecsöpögtetjük, s ha nem galambbegysalátát használunk, kisebb darabokra
tépkedjük.