Hozzávalók: 40 dkg meggy, 2
csokor zöldhagyma szárával együtt, 2 fej zsenge karalábé, 1 csokor retek, 2 db
zöldpaprika, 5 gerezd friss fokhagyma, 3 dl kefir. 10 dkg juhtúró, 4 evőkanál
olaj, ízlés szerint, só
Először elkészítem a saláta
mártását: az olajat simára keverem a juhtúróval és a kefirrel, majd beleteszem
a nagyon finomra vágott, tisztított zöldhagymaszárat, a zúzott fokhagymát és
kevés sót. A megtisztított karalábét, a megmosott (de hámozatlan) retket, az
ugyancsak megmosott és kicsumázott zöldpaprikát nagyon vékony csíkokra vágva,
egy tálban megsózom, és jól összeforgatom, majd belekeverem a mártásba. A
zöldhagymát tisztítás után felkarikázom. A meggyet megmosom, kimagozom, ezután
a hagymával együtt hozzáadom a salátához. Az egészet össze- keverem és behűtöm.
Salátalevelekre tálalom. Köretnek is jó
hideg vagy meleg sült csirke mellé, de magában is, néhány szelet pirított barna
kenyérrel egészséges vacsora.