Hozzávalók: 25 dkg füstölt sajt,
2 csokor zöldhagyma zöldjével együtt, 1 salátauborka, 1 kis fej saláta, 1
evőkanál zöldbors, 4 gerezd fokhagyma, 4 evőkanál borecet, 4 evőkanál olaj,
ízlés szerint só
A sajtot, fél cm-es nagyságú
kockákra aprítom, és tálba rakom, a megtisztított, és felkarikázott zöldhagymát
kissé megsózom, és jól összekeverem. A pácléhez a borsot mozsárban durvára
töröm, a megtisztított fokhagymát fokhagymaprésen átnyomva hozzáadom. A
borecetet, az olajat és a sót közékeverem. A páclevet a sajtra öntöm, és 10
percig hagyom állni. Közben többször is megforgatom. Az uborkát meghámozom, és
félbevágva kimagozom. Akkora kockákra aprítom, mint amekkora a sajtkocka, majd
hagymával együtt a sajthoz teszem. A salátát megtisztítom, megmosom és
leszárítom. A külső nagy leveleit négy tányéron elosztom. A kisebb leveleket
finom csíkokra metélem, és a sajtos- uborkás- hagymás keverékhez adom. Még
egyszer megízesítem, és a salátalevelekre halmozom.